Mina kanaler laggar och fryser en del, vad ska jag göra?

Detta beror på att ditt nätverk fragmenterar (bryter) paket i trafiken mellan vår server och din enhet vilket gör att bildrutor inte riktigt hänger med. För att ordna detta behöver du optimera inställningarna i din router. Vissa bredbandsleverantör (som exempelvis Bahnhof) kan ha större problem med dessa och går inte alltid att fixa. En del användare kan uppleva lagg, frysningar, buffringar och annat när de använder sig av IPTV, oavsett leverantör. Detta beror oftast på en felinställd router, en router som inte kan distribuera paketen korrekt samt fragmentering av paketen. Detta gäller även er som inte kan ansluta till kanalen och den bara står och snurrar men aldrig ansluter. Instruktioner finns inte, då det finns hundratals olika routrar på marknaden och alla har olika. Sök på din router och IPTV inställningar. Inställningarna och konceptet är samma för alla märken, det gäller bara att hitta inställningen i routern.

  1. Kolla din internethastighet på speedtest.net. Mät din hastighet mot en server i Netherland. Det krävs 20 mbps för att IPTV skall fungera bra även om lägre fungerar.
  2. Stäng av din brandvägg i din router.
  3. Byt DNS i din router till Googles DNS som är 8.8.8.8 och 8.8.4.4 (alternate-dns.com)
  4. Stäng av Multicast i din router.
  5. Optimera MTU storleken i routern. Mer info här http://www.tp-link.com/us/FAQ-190.html . (Valfritt, ej jätteviktigt)
  6. Ibland kan även avstängning av QoS i routern hjälpa. Om inte avstängning av QoS hjälpte, så gör raka motsatsen, sätt på den och lägg högsta prioritet av bandbredd till Video/Ljud och inte till surfning och filnedladdning.
  7.  Stänga av NAT i router (Gör detta sist, endast om inget annat fungerar)

Om detta inte fungerar, testa då att köra Internetkabeln direkt till bredbandsuttaget för att vara säker på att det inte är routern som ställer till besvär. Funkar ingen av ovanstående lösningar? Kontakta oss och beskriv ert problem samt bekräfta att ni gått igenom alla dessa 7 punkter utan resultat.

25% Nyårsrabatt

Gäller tom 1/1/2024
Abbonemang 3-12 månader.
Rabattkod: Nyårsrabatt-2023-25%
Gäller inte tillsammans med andra erbjudanden