FAQ

Hur snabbt Internet behöver jag?

Det beror helt på din situation, hur många i hushållet som surfar samtidigt. Men har du fiber kommer du klara dig galant på 100 mbps. Har du mobilt internet behöver du ha över 10 mbps för att det skall fungera. Desto mer mbps du har desto mer högupplöst kan du åtnjuta dina favoritkanaler och desto mindre kommer det lagga. 

Vad är IPTV?

IPTV är ett helt nytt sätt att titta på TV där du använder Internet istället för paraboler och antenner för att titta på dina favoritkanaler. Du kan titta via din dator, via din telefon (och streama till TV), eller via en IPTV Box. Vi rekommenderar boxen då den är smidigast att använda. Du kan ta med den vart du vill, till husvagnen, till utlandet, och alltid ha alla dina favoritkanaler tillgängligt. Du kan se alla dina favoritkanaler, Svenska, Serier, Filmer, Live Sport, annan Live från hela världen och så mycket mer. Över 20,000 kanaler i vårt abbonemang.

Kan jag använda mitt abonnemang på flera enheter samtidigt?

Du får endast använda ditt abonnemang på en enhet åt gången även om du kan ha det installerat på flera samtidigt. Missbrukar du detta så kommer ditt konto att stängas av. Vi rekommenderar därför inte fler än en användare per hushåll även om det är frestande att dela på ett abonnemang. Är ni fler som vill titta samtidigt rekommenderar vi ett tvilling abonnemang, alltså 2 från hushållet kan kolla på olika saker samtidigt. Man behöver inte vara på samma plats.

Vilka kanaler ingår? Vad ingår i Abonnemangen?

Vi har över 20,000 kanaler i vårt utbud och du hittar dem här ingår i alla våra abonnemang. Vi sänder alla Svenska IPTV Kanaler, C more, Viasat 4K (Ultra HD), Sportkanalen, Strive, PPV, UFC, Motorsport, Golf, NHL, SHL, Allsvenskan, Champions League, Fotboll och mycket mer.

Vad innebär HD/FHD/UHD

Full HD har 1080 vertikala pixlar och 1920 horisontella pixlar. HD är 720 pixlar. Nu har även 4K-tekniken, även kallad Ultra HD eller UHD,  slagit igenom och har fyra gånger så hög upplösning som Full HD. För många av våra kanaler kan man själv välja vilket format man vill titta. Högupplöst behöver snabbare Internet och tvärtom.

Hur långa är leveranstiderna på iptv boxarna?

Det tar normalt 1-3 dagar för boxen att levereras. 

Kan jag ta med mitt abonnemang eller min box utomlands? Eller till mitt semesterboende?

Ja du kan ta med ditt abonnemang vart du vill och du behöver inte göra några ytterligare inställningar.

Hur lägger jag en beställning?

För att göra en beställning går du till Butiken och väljer det abonnemang som du tycker passar dig bäst. Du kan köpa allt från 10 dagar till 1 år inklusive box och tvillingabonnemang. När du sen förnyar får du rabatt. Om något är oklart finns vi alltid på chatten eller ett mejl bort. 

Mina kanaler laggar och fryser en del, vad ska jag göra?

Detta beror på att ditt nätverk fragmenterar (bryter) paket i trafiken mellan vår server och din enhet vilket gör att bildrutor inte riktigt hänger med. För att ordna detta behöver du optimera inställningarna i din router. Vissa bredbandsleverantör (som exempelvis Bahnhof) kan ha större problem med dessa och går inte alltid att fixa. En del användare kan uppleva lagg, frysningar, buffringar och annat när de använder sig av IPTV, oavsett leverantör. Detta beror oftast på en felinställd router, en router som inte kan distribuera paketen korrekt samt fragmentering av paketen. Detta gäller även er som inte kan ansluta till kanalen och den bara står och snurrar men aldrig ansluter. Instruktioner finns inte, då det finns hundratals olika routrar på marknaden och alla har olika. Sök på din router och IPTV inställningar. Inställningarna och konceptet är samma för alla märken, det gäller bara att hitta inställningen i routern.

 1. Kolla din internethastighet på speedtest.net. Mät din hastighet mot en server i Netherland. Det krävs 20 mbps för att IPTV skall fungera bra även om lägre fungerar.
 2. Stäng av din brandvägg i din router.
 3. Byt DNS i din router till Googles DNS som är 8.8.8.8 och 8.8.4.4 (alternate-dns.com)
 4. Stäng av Multicast i din router.
 5. Optimera MTU storleken i routern. Mer info här. (Valfritt, ej jätteviktigt)
 6. Ibland kan även avstängning av QoS i routern hjälpa. Om inte avstängning av QoS hjälpte, så gör raka motsatsen, sätt på den och lägg högsta prioritet av bandbredd till Video/Ljud och inte till surfning och filnedladdning.
 7.  Stänga av NAT i router (Gör detta sist, endast om inget annat fungerar)

Om detta inte fungerar, testa då att köra Internetkabeln direkt till bredbandsuttaget för att vara säker på att det inte är routern som ställer till besvär. Funkar ingen av ovanstående lösningar? Kontakta oss och beskriv ert problem samt bekräfta att ni gått igenom alla dessa 7 punkter utan resultat.

Kan jag ångra mitt köp eller få en återbetalning?

Vi har inget öppet köp eller liknande. En beställning är bindande. Det är därför vi tagit fram 10 dagars abonnemang för er som vill testa först.

Vad menas med Enheter, och hur vet jag vilken jag ska beställa?
MAG/TVIP/ osv
Denna väljer du du skall titta via en box. Vi behöver då bara den enhetens MAC adress för att starta upp ditt abonnemang på den enheten.
 
M3U/Smart TV/Osv
När du skall kolla från en app på din dator, telefon eller smart TV väljer du denna. Du kommer då få en länk av oss.
 
// Råkar du beställa fel så kontaktar du bara vår chat så styr vi allt tillrätta. Oavsett vilken lösning du väljer så finns mer detaljerade svar för de vanligaste enheterna på sidan Instruktioner
Hur fungerar en bitcoinplånbok (wallet)
För att betala med bitcoin behövs en bitcoinplånbok. Det finns flera olika sorters bitcoinplånböcker att välja mellan – om du inte redan har en och vill komma igång snabbt rekommenderar vi BlueWallet för Android och iOS.
 
För dig som vill förvara bitcoin (eller andra crypto) till lite högre värden och gillar att ha det mer fysiskt rekommenderar vi en hårdvaruplånbok som Ledger eller Trezor. Dessa är USB stickor du får hemskickat som du sedan använder för att öppna din cryptoplånbok.
Vad är ett Tvillingabonnemang?

Tvillingabonnemang, eller extra anslutning, tillåter dig att ha 2 abonnemang till ett specialpris. Vår rabatt för den extra anslutningen är ca 25%.

Hur hittar jag Mac adressen?

Har du en TVIP box så ska din mac adress alltid börja med 10:27:be inga undantag

Magbox och formuler börjar ALLTID med 00:1A

Hur lång tid tar det innan jag kan se på iptv?

När din betalning är bekräftad från våran sida så sätter vi igång ditt abonnemang. Det kan ta upp till 4 timmar innan betalningen gått igenom så vänta inte in i det sista innan du vill se matcher osv. Men i normala tider 8-18 så brukar vi kunna ha igång abonnemanget väldigt snabbt. 

Felsökning

Application loading Error
Är troligtvis har inte boxen nät. Kolla att alla nätverkskablar är på plats och att du har internet

Hur man betalar?

Här följer en kort instruktion hur du betalar för IPTV. 

 1.  Du börjar med att bestämma vilket typ av abonnemang du vill ha, du hittar detta på startsidan eller på butiksidan


 2. När du tryckt på köp nu så väljer du  om det är ett nytt abonnemang eller förlängning samt om du vill ha vuxenkanaler.
 3. På typ av enhet väljer du om du vill se den på en app eller på en box, när du vill se på box kommer du behöva en mac adress. 


 4. När du har fyllt i fälten så tycker du på korgen nere i vänstra hörnet, och väljer checkout


 5. Vid checkout kommer vi behöva ditt namn och din email. Din email adress kommer va det du anger vid frågor om ditt abonnemang.

   
 6. Nu är du på sista steget där du betalar. Det finns olika sätt att betala, antingen direkt från din btc plånbok eller också med andra tjänster som omvandlar valuta till bitcoin. Detta är gjort för att ge dig som kund maximal säkerhet vid betalning.